Image
Pär Thomaeus.
Pär Thomaeus. Bild: Sveaviken

Sveaviken förvärvar i Sollentuna

Transaktioner Sveaviken Bostad har förvärvat en fastighet vid Norrviken i Sollentuna där man planerar för upp till 300 lägenheter.
Publicerad den 30 Juni 2021
Annons
Image

Sveaviken Bostad AB har, genom det helägda dotterbolaget Sveaviken Holding 5 AB, avtalat om att förvärva fastigheten Ruletten 30 som är belägen invid Norrviken i Sollentuna. Det överenskomna fastighetsvärdet beräknas på ett förutbestämt pris om 8000 kronor/ljus BTA och slutgiltig köpeskilling fastställs vid lagakraftvunnen detaljplan. Tillträde förväntas ske under tredje kvartalet 2021. Säljer gör Landexo AB.

Fastigheten har ett attraktivt läge med närhet till Norrviken och Rotebros pendeltågsstation. Planarbete pågår för utveckling av cirka 300 bostäder. Byggstart förväntas ske under 2023. Närheten till grönområden och vattnet invid Norrviken skapar goda förutsättningar för ett attraktivt bostadsområde.
– Vi är mycket glada över förvärvet av denna fastighet, som vi avser att utveckla och förvalta långsiktigt. Läget vid Norrviken är utmärkt och vi ser fram emot att etablera oss i Sollentuna. Vi stärker ytterligare vårt bestånd i Storstockholm och ser väldigt positivt på en etablering i Norrort, säger Pär Thomaeus, grundare och vd på Sveaviken Bostad.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige