Image

Sveareal tecknar avtal om miljöel

Energi/miljö Från och med 1 januari 2013 köper Sveareal uteslutande miljöel till samtliga fastigheter.
Publicerad den 26 November 2012

Avtalet med Vattenfall gäller för miljövarudeklarerad vind-el. Den stora vinsten ligger i att det är en till hundra procent förnybar energikälla och som på ett påtagligt sätt bidrar till att minska växthuseffekten.

- Vi tar gärna på oss den gröna ledartröjan i vårt engagemang för miljön. Vi vill vara väl förberedda på de allt större miljökrav som omvärlden ställer på oss som fastighetsägare.

Miljöintresset blir också allt större hos våra hyresgäster och det är ett engagemang vi vill kunna bemöta, säger Jonas Smeding på Sveareal.

- Andra exempel på miljösatsningar är att Sveareal fortsätter att certifiera fastigheter enligt Green Buildings normer. Ett arbete som påbörjades under 2011 och där fyra fastigheter hittills certifierats – och fler fastigheter är på gång, säger Sveareals vd Claes Malmkvist.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige