Image

Sveareal säljer sina enda bostadsfastighet

Transaktioner Sveareal renodlar sitt bestånd och säljer en fastighet på 11 000 kvadratmeter i Helsingborg. Fastigheten är bolagets enda innehållande bostäder.
Publicerad den 14 November 2011
Annons
Image
Sveareal säljer sina enda bostadsfastighet, en fastighet på 11 000 kvadratmeter i Helsingborg. Bild: Sveareal. Bild: Sveareal
Sveareal säljer sina enda bostadsfastighet, en fastighet på 11 000 kvadratmeter i Helsingborg. Bild: Sveareal.

Fastigheten Sveareal säljer ligger på Hantverkargatan 2 i Helsingborg och innehåller 11 000 kvadratmeter bostäder, kontor och butikslokaler. Den ingick i den portfölj man köpte av Kungsleden för 4,75 miljarder kronor 2008.
- Detta är vår enda fastighet med bostäder. Fastigheten är nu färdigutvecklad och vi väljer därför att avyttra den. Vi går en spännande framtid till mötes där vi förutom stort fokus på förvaltningen fortsätter att utveckla projektpotentialer i vår portfölj, säger Sveareals vd Claes Malmkvist.

Köpare av fastigheten är den lokala aktören Kullahusen och parterna har enats om att inte kommunicera någon köpeskilling men Fastighetssverige uppskattar den till mellan 130 och 150 miljoner kronor.

Catella var rådgivare åt säljaren Sveareal i affären.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige