Image

Sveafastigheters arenabygge i hamn

INVESTERING Efter en lång process har Sveafastigheter och Kalmar FF:s arenabolag kommit överens avseende hyra och ägande av en ny fotbolls- och evenemangsarena i kvarteret Bilen i Kalmar. Överenskommelsen är villkorad av att kommunfullmäktiges beslut avseende arenan vinner laga kraft samt av bankfinansiering.
Publicerad den 22 Augusti 2008

Överenskommelsen innebär att Sveafastigheter är beställare gentemot Peab som skall bygga arenan samt att Kalmar FF kommer att köpa in sig till 50 procent i arenan i mars 2010 när arenan skall vara färdigställd. 2012 kommer Kalmar FF att köpa resterande 50 procent av arenan från Sveafastigheter.

Avsikten är att det första spadtaget skall tas så fort bankfinansieringen är slutligt säkrad och kommunfullmäktiges beslut avseende kommunal borgen vunnit laga kraft.

- Det känns oerhört roligt och skönt att vi nu kommit fram till en överenskommelse som alla parter står bakom. De frågor som återstår att lösa innan bygget kan komma igång är sådana som vi inte kan påverka fullt ut, men det är viktigt att poängtera att Sveafastigheter och Kalmar FF samt kommunen nu har kommit fram till ett avtal och att vi haft ett gott samarbete genom hela den här processen, säger Simon de Chãteau, vd för Sveafastigheter.

- Äntligen, får man väl säga. Vi är jättenöjda med att ha gått i mål med detta, särskilt på villkor som alla parter är nöjda med. Arenafrågan har varit och är extremt viktig för Kalmar FF:s framtid och nu kan vi blicka framåt med tillförsikt. Nu väntar vi bara på att kommunens beslut godkänns och att banken levererar den finansiering som behövs, säger Ronny Nilsson, arenabolaget.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige