Image

Sveafastigheter utökar sin portfölj med dagligvarubutiker

Transaktioner Sveafastigheter Fund III köper tillsammans med Scius Partners en handelsfastighet i Hemse på Gotland.
Publicerad den 2 April 2014
Annons
Image

Fastigheten är fullt uthyrd med Ica som största hyresgäst.

- Förvärvet av fastigheten i Hemse är ytterligare ett steg mot en diversifierad portfölj med dagligvarubutiker. Vi har alldeles nyligen tillträtt tre fastigheter i Smedjebacken och Västerås med Ica som största hyresgäst även där. Tillsammans med Scius Partners arbetar vi nära våra hyresgäster för att säkra långsiktig stabilitet och ömsesidigt god avkastning, säger Mikael Pehrsson, Sveafastigheter.

Efter förvärvet av fastigheten på Gotland uppgår portföljen till 36 fastigheter med små och medelstora dagligvarubutiker inom supermarket- och närbutikssegmentet. Portföljen ägs av Sveafastigheter, med Scius Partners som delägare och asset manager.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige