Image

Sveafastigheter säljer köpcentrum i Kalmar

Transaktioner Sveafastigheters fond 1 har sålt ”Modehuset” i Kalmar.
Publicerad den 29 Juli 2014
Annons
Image

Köpcentrumet, som har utvecklats i samarbete med P&E, är beläget i det expansiva handelsområdet Hansa City.

Köpare är ett konsortium med IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse, EAB Fastigheter AB samt Defakon AB/Fastighetspartner P&E AB som huvudägare samt kunder till Catella Bank Filial.

Modehuset invigdes 2009 och är i dag fullt uthyrt till närmare 30 butiker.

- Sveafastigheter har varit en aktiv aktör i utvecklingen av Hansa City under närmare tio år. Det är roligt att idag kunna avlämna ytterligare en färdigutvecklad fastighet i Hansa City till långsiktiga förvaltare, säger Einar Erici på Sveafastigheter.

Sveafastigheter kommer även fortsättningsvis att arbeta med utvecklingen av Hansa City genom ägande av fastigheter i Sveafastigheter Fund III.

- I och med försäljningen av Modehuset är merparten av investeringarna i Sveafastigheter Sverige I realiserade. Fonden som startade 2003 har varit mycket lyckosam och genererat hög avkastning till våra investerare, säger Johan Tengelin, vd för Sveafastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige