Image

Sveafastigheter säljer i Norrköping

Transaktioner Sveafastigheter säljer den fullt uthyrda fastigheten Aspfjärilen 2 i Norrköping. Köpare är Nordantills Fastighetsförvaltning och köpeskillingen uppgår till 30 miljoner kronor.
Publicerad den 5 September 2014

Fastigheten omfattar cirka 4 250 kvadratmeter uthyrningsbar area och är fullt uthyrd till bilvaruhuset Biva. Försäljningen genomfördes 1 september med omgående tillträde för köparen, som är en lokal aktör i Norrköping.

- Fastigheten förvärvades av Sveafastigheter 2006, som en del av en större portfölj med lokaler för bilförsäljning och verkstäder i Sveafastigheter Fund II. Det är nu dags att lämna över fastigheten till en långsiktig förvaltare, då den är fullt uthyrd och utvecklad i enlighet med affärsplanen, säger Eric Bergström på Sveafastigheter.

- Vi är nöjda med förvärvet av ännu en attraktiv fastighet till vår förvaltningsportfölj och ser fram emot att fortsätta samarbetet med hyresgästen, säger Susanne Mattsson Vahlkvist, ägare av Nordantills Fastighetsförvaltning.

NAI Svefa var säljarens rådgivare i processen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige