Image

Sveafastigheter köper i Finland

Transaktioner Sveafastigheter köper tillsammans med Mattila & Saxen Property Partners 16 fastigheter i Finland för cirka 42 miljoner euro, motsvarande drygt 370 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Mars 2011

Sveafastigheter köper genom sin Fund III. Säljare är Delta Motor Group.

Transaktionen omfattar fastigheter i bland annat Helsingfors, Åbo, Tammerfors, Lahtis, Jyväskylä och Kuopio. Den sammanlagda uthyrbara arean uppgår till cirka 53 000 kvadratmeter. Utöver detta ingår ungefär lika mycket outnyttjade byggrätter.

Samtliga fastigheter hyrs av Delta med långa hyresavtal. Deltas verksamhet i fastigheterna utgörs av försäljning av nya och begagnade bilar samt service.

- Underhåll och förvaltning av fastigheter tillhör inte Deltas kärnkompetens. En professionell fastighetsägares medverkan kommer att innebära betydande tilläggsvärde för vår verksamhet, kommenterar Deltas ekonomichef Jari Onniselkä bakgrunden till transaktionen.

- Delta är en aktiv aktör som befinner sig i en fas av stark tillväxt. Med hjälp av vår affärsmodell som baserar sig på lokalt partnerskap kan vi snabbt reagera på och stödja förändringar i Deltas verksamhet. Det samarbete vi nu startat med Mattila & Saxen ger oss en möjlighet att på den finska marknaden vara en aktiv part som tjänar både användarnas och hyresgästernas behov, säger Patrick Gylling, partner och CIO på Sveafastigheter.

Sveafastigheter Fund III är en opportunistisk fond med fokus på fastighetsinvesteringar i Norden och Baltikum, främst i Sverige och Finland. Fonden har kapitalförbindelser om totalt 317 miljoner euro. Mattila & Saxen Property Partners är ett finskt fastighetsbolag som specialiserat sig på att erbjuda lösningar för användare och hyresgäster i handelsfastigheter och är lokal partner till Sveafastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige