Image

Svanova flyttar in i Uppsala Business Park

UTHYRNING Intresset för etableringar i Uppsala Business Park fortsätter. Klövern har tecknat ett femårigt hyresavtal med bioteknikföretaget Svanova, som flyttar in på drygt 2 000 kvadratmeter i februari 2011.
Publicerad den 21 December 2009

Den årliga hyran blir tre miljoner kronor.

Svanova har option på att utöka sina lokaler med ytterligare 800 kvadratmeter, Lokalerna består av utvecklingslabb, biotechproduktion och kontor.

- Svanova är ett mycket intressant tillskott till Uppsala Business Park som kompletterar de befintliga dryga 50 hyresgästerna på ett mycket bra sätt, säger Klöverns vd Gustaf Hermelin.

- Vi har en bra mix av stora och små hyresgäster inom såväl life science som offentlig verksamhet.

När Klövern förvärvade fastigheten Fyrislund 6:6 i Uppsala våren 2006 var fastigheten till hälften vakant med vetskap om att hela fastigheten skulle bli vakant senast 2008. Uthyrningen har varit framgångsrik sedan dess. Svanova-avtalet är det sjätte stora nya hyresavtalet som Klövern tecknat under de senaste 18 månaderna. Idag, men med tillägg för det nya Svanova-avtalet, är uthyrningsgraden cirka 55 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige