Image
Susanne Nellemann Ek
Susanne Nellemann Ek Bild: BIM Alliance

Susanne Nellemann Ek ny vd för BIM Alliance

Karriär Till ny vd för BIM Alliance utses Susanne Nellemann Ek. Hon är idag vd för Geoforum Sverige, en intresseorganisation som arbetar för att långsiktigt främja samhällsnyttan av geodata och en datadriven utveckling av ett hållbart samhälle.
Publicerad den 2 Juli 2019

Susanne Nellemann Ek har en bred och gedigen bakgrund som kopplar ihop digitalisering med hållbarhetsfrågor inom samhällsbyggande. Hon har även stor erfarenhet av att driva utvecklingsarbete.

Susanne Nellemann Ek tillträder under hösten 2019. Hon får sin anställning på IQ Samhällsbyggnad som tillhandahåller vd-tjänsten till BIM Alliance, och kommer även att ägna en del av sin arbetstid åt sektorsövergripande forsknings- och innovationsfrågor.

– Det är mycket glädjande att vi har kunnat rekrytera Susanne Nellemann Ek som ny vd för BIM Alliance. Hon har ett stort driv, helt rätt bakgrund för jobbet och blir en utmärkt kraft i arbetet med att lyfta digitaliseringen i samhällsbyggandet ytterligare, säger Svante Hagman, styrelseordförande för BIM Alliance.

– Digitaliseringens intåg i samhällsbyggnadssektorn sker här och nu och vi har kraftfulla verktyg att använda för hållbar samhällsbyggnad. Jag är glad över förtroendet att få arbeta tillsammans med aktörerna i BIM Alliance som har stor kompetens och drivkraft för utveckling av sektorn. Mitt uppdrag är synliggöra vinsterna för beslutsfattare i både privat och offentlig verksamhet och driva på förändringar, säger Susanne Nellemann Ek.

– Vi ser framemot att få Susanne Nellemann Ek som ny kollega på IQ Samhällsbyggnad. Med sin bakgrund och sina erfarenheter kommer hon att knyta ihop flera områden inom samhällsbyggandet och bidra till IQ Samhällsbyggnads arbete med att ta Sverige till en tätposition i hållbart samhällsbyggande, säger Anita Aspegren, vd IQ Samhällsbyggnad.

Susanne Nellemann Ek ersätter Olle Samuelson, som har blivit utsedd till adjungerad professor vid Luleå tekniska universitet och därför lämnar vd-posten.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige