Image
Xpress Livs öppnar på Kungsgatan i Sundsvall.
Xpress Livs öppnar på Kungsgatan i Sundsvall. Bild: Diös

Sundsvalls första obemannade livsmedelsbutik öppnar i Diös lokaler

Uthyrning I ett nytt samarbete mellan fastighetsägaren Diös och nystartade livsmedelsbutiken Xpress Livs öppnar nu Sundsvalls första obemannade matbutik på Köpmangatan i centrala Sundsvall. Diös utvecklar just nu lokalerna till ett helt nytt modernt livsmedelskoncept. Butiken beräknas öppna i mitten av december.
Publicerad den 6 November 2020

Med ambitionen att erbjuda Sundsvallsborna en modern serviceupplevelse med hög tillgänglighet och ett brett utbud av livsmedelsprodukter startade bröderna Martin och Mathias Olofsson Xpress Livs. Butiken kommer vara helt obemannad och öppen dygnet runt.
–Vi brinner för innovativa idéer och drivna entreprenörer och ser att obemannade matbutiker har en självklar plats i framtidens stadskärna. Etableringen sker i toppläge med bland annat resecentrum, Sundsvalls nya stadsgata, bostäder och skolor i direkt anslutning, Vi hälsar Xpress Livs varmt välkomna till oss, säger Susanna Johansson, uthyrare, Diös.

Det som kommer behövas för att handla i Xpress Livs butik är en mobiltelefon med Bank-id och kamera för att kunna läsa av QR-koder. Varorna skannas genom mobilen och betalning kan ske via antingen kortbetalning eller Swish.
–Vi ville ha ett centralt läge i city och valde lokalen på Köpmangatan dels i och med närheten till både Sundsvalls nya resecentrum och alla närliggande bostäder i innerstan, men även utifrån det faktum att det inte finns någon dygnet runt-öppen butik i stan just nu. Vi tror mycket på denna etablering och har för avsikt att öppna fler obemannade butiker i Sundsvall med omnejd under förutsättningen att denna etablering lyckas bra, Martin Olofsson, delägare, Xpress Livs.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige