Image

Sundqvists och Carnegies skenaffär avslöjad

JURIDIK Nu framkommer det uppgifter som gör gällande att Maths O Sundqvist och Carnegie tillsammans fört Finansinspektionen bakom ljuset. Bland annat ska Sundqvist ha upprättat en skenaffär med sina barn.
Publicerad den 11 November 2008

Sundqvist handlade värdepapper för miljardbeloppet som han lånat av Carnegie. När dessa sjönk i värde skulle enligt reglerna en del av lånet betalas tillbaka, uppger Dagens PS.
Då rapporterade Carnegie till Finansinspektionen att delar av värdepappren sålts och att lånet därmed inte längre bröt mot regelverket. Men i Finansinspektionens rapport, skriver Dagens PS, framgår det att man tror att försäljningen var en affär mellan Maths O Sundqvist och hans barn och att Sundqvist hade fullmakt för barnen.

Sundqvist själv ska, enligt Dagens PS, ha upprättat ett avtal med barnen där det framgår att barnen hade rätt att sälja tillbaka aktierna till Sundqvist.
Den 13 oktober gjorde de också det och därmed menar FI att Carnegies kredit till en kund, alltså Maths O Sundqvist, fortfarande var otillåten stor, skriver Dagens PS.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige