Image

Sturebadet får mer framträdande plats

Bygg/Arkitektur Sturebadet och Abu Dhabi Investment Authority har tecknat ett samarbetsavtal som innebär att badets position stärks i kvarteret och som ger Sturebadet möjligheten att hålla öppet medan den stora ombyggnationen på Stureplan äger rum.
Publicerad den 29 Juni 2017

Sturebadet ansluter sig till bland annat Stureplansgruppen, som driver Sturecompagniet, Escalier och Restaurang Ekstedt, för att tillsammans med ADIA och Vasakronan utveckla Sturekvarteret.

Sturebadet kommer att få en mer framträdande plats i kvarteret, med en egen fasad och en ny entré från Curmans torg. På det sättet lyfts badet fram och blir den självklara mittpunkten i Sturegallerian. Innehållet i det historiska badet förblir orört men i dess anslutning kommer badet att få ytterligare lokalytor.

Per Taube, styrelseordförande i Sturebadet, kommenterar:
- Vi är väldigt glada över det här samarbetet. Sturebadet har haft en central plats i Stockholm sedan 1885 och nu säkerställer vi att badet kommer erbjuda Stockholmarna en oas mitt i stan även i framtiden. ADIA har ett långsiktigt perspektiv på kvarteret vilket gör att vi tillsammans kan arbeta för att utveckla ett erbjudande i absolut världsklass, vilket vi är övertygade om kommer gagna kvarteret och alla dess besökare och hyresgäster. Det här kvarteret behöver uppgraderas för att vi som verkar här ska kunna vara framgångsrika i framtiden. För Sturebadets del har vi skapat förutsättningar för att bedriva verksamheten även under den perioden då vi påverkas av byggnationen.

Pascal Duhamel, fastighetschef i Europa för ADIA, kommenterar:
- Sturebadet är en ikonisk inrättning, älskad av många Stockholmare, och jag är väldigt glad att vi nu har säkerställt badets viktiga roll i kvarteret även i framtiden. Vi vill framhäva det historiska badet med en markerad entré och göra Curmans torg till en ljus, central plats i kvarteret med Sturebadet som mittpunkt och inte gömma undan det i en mörk passage som idag. Vi ser nu ett mycket stort intresse från spännande kvalitetsaktörer inom restaurang och nöje som vill vara med och säkerställa att Sturekvarteret förblir Stockholms hjärta. Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med dessa aktörer.

Redan tre år efter byggstart kommer Stockholmarna få ta del av ett helt nytt undre plan med en stor matmarknad, en ny entré till de återställda marmorhallarna samt en ny stor takterrass.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige