Image

Strongholdbolag tappar vd

Karriär Carl Ekerling, sedan tre år vd på Datscha, säger upp sig för att ägna sig åt familjens företag.
Publicerad den 27 September 2011
Carl Ekerling. Bild: Datscha. Bild: Datscha
Carl Ekerling. Bild: Datscha.

- Jag har trivts väldigt bra på Datscha och med de fantastiskt duktiga människor som arbetar här. Datscha har idag en stark plattform som innebär stora möjligheter inte minst vad avser internationell expansion. Nu ser jag fram emot att engagera mig i familjebolaget, säger Carl Ekerling.

Familjebolaget återfinns inte i fastighetsbranschen.

Ekerling sitter kvar som vd till den 21 mars 2012, och kommer därefter att sitta kvar i Datschas styrelse i ett år.

Under Ekerlings vd-tid har Datscha inlett en internationell expansion, med en etablering i Finland som ett första steg. I Finland har Datscha nu över 100 användare.

När Datscha nu inleder rekryteringen av en ny vd blir dennes huvuduppgift att intensifiera Datschas internationella expansion.

- Ambitionen är att rulla ut erbjudandet i Europa, baserat på den starka plattform Datscha redan har i Sverige och Finland, säger Urban Edenström, Datschas styrelseordförande.

Datscha är ett dotterbolag till Stronghold. I Strongholdkoncernen ingår även Newsec och Niam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige