Image

Stort statligt fastighetsbolag i Norge privatiseras

Bolag Det statliga fastighetsbolaget Entra i Norge, med 115 fastigheter om sammanlagt 1,2 miljoner kvadratmeter till ett värde av cirka 25,4 miljarder kronor, håller på att privatiseras av den norska regeringen.
Publicerad den 15 Januari 2014
Siri Hatlen. Bild: Entra Holding
Siri Hatlen.

Närings- och fiskeridepartementet i Norge har fått fullmakt att sälja samtliga aktier i det statliga fastighetsbolaget Entra Holding AS.

- Vi på Entra är förberedda och ser fram emot att bidra till och genomföra denna processen på bästa möjliga sätt. Jag är övertygad om att företagets starka marknadsposition, organisation och utvecklingsmöjligheter kommer att ge den bästa grund för en lyckad privatisering, säger Siri Hatlen, styrelseledamot i Entra.

Entra har 115 fastigheter med sammanlagt 1,2 miljoner kvadratmeter till ett värde av cirka 25,4 miljarder kronor i portföljen.

- Vi kommer i nära kontakt med Entra värdera hur en förnuftig process för privatiseringen ska gå till. Vi kommer att analysera marknaden för när det är en naturlig tidpunkt, säger Norges näringsminister Monica Mæland.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige