Image
Cecilia Beck-Friis.
Cecilia Beck-Friis. Bild: Hemnet

Stort prisintervall när Hemnet noteras

Bolag Bostadsplattformen Hemnet noteras på Nasdaq Stockholm med planerad första handelsdag den 27 april. Prisintervallet är 95–115 kronor per aktie, motsvarande 9 607 – 11 630 miljoner kronor.
Publicerad den 19 April 2021

• Det slutliga priset förväntas offentliggöras genom ett pressmeddelande den 26 april 2021.
• Erbjudandet består av 17 893 231 stamaktier, vilket motsvarar cirka 17,7 procent procent av bolagets totala antal stamaktier efter att Erbjudandet har fullgjorts, och kommer erbjudas av General Atlantic RR B.V. (tillsammans med relaterade bolag, "General Atlantic"), Sprints Euphrasia S.à r.l. ("Sprints Capital") och Care of Hemnet AB (publ) samt ett antal andra aktieägare, däribland vissa styrelseledamöter och ledande befattningshavare.
• För att täcka en eventuell övertilldelning i samband med erbjudandet har General Atlantic och Sprints Capital åtagit sig att sälja upp till 1 789 323 stamaktier, vilket motsvarar maximalt 10 procent av det totala antalet stamaktier i erbjudandet.
• Förutsatt att priset sätts till prisintervallets mittpunkt och att erbjudandet tecknas till fullo uppgår det totala värdet av erbjudandet till cirka 1 879 miljoner kronor, och cirka 2 067 miljoner kronor om övertilldelningsoptionen nyttjas till fullo.

Anmälningsperioden inleds i dag och pågår till 26 april.
Den första handelsdagen förväntas bli den 27 april 2021.

Cecilia Beck-Friis, vd:
– Vi har sett ett mycket positivt intresse för Hemnets kommande börsintroduktion och det är tydligt att investerare värdesätter vår skalbara affärsmodell. Vårt arbete kring innovation, att skapa nya produkter och förbättra användarupplevelsen belönas med stark tillväxt av både intäkter och lönsamhet. Jag är dock övertygad om att Hemnets resa bara har börjat. Noteringen är ett naturligt led i bolagets utveckling och vi ser fram emot att ta Hemnet in i nästa fas tillsammans med befintliga och nya aktieägare.

Håkan Erixon, ordförande:
– Med publiceringen av prospektet tar vi ytterligare ett viktigt steg mot en börsintroduktion av Hemnet. Det finns ett antal framgångsrika moderna svenska tillväxtföretag inom techsektorn och genom noteringen på Nasdaq Stockholm kommer Hemnet att ta sin plats i denna grupp. Jag vill tacka ägarna, styrelsen, ledningen och alla anställda som har gjort det möjligt att komma till denna punkt, och ser fram emot att välkomna nya aktieägare på vår tillväxtresa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige