Image

Stort minus – men oförändrad prognos

RAPPORTER Atrium Ljungberg presenterar stora minusresultat för årets första nio månader, beroende på negativa värdeförändringar. Prognosen för helårets resultat – exklusive värdeförändringar och fastighetsförsäljningar – lämnas oförändrad.
Publicerad den 22 Oktober 2008

Resultatet efter finansiella poster uppgår till -285,6 miljoner kronor, att jämföra med motsvarande period förra året då det blev en vinst på 807,4 miljoner kronor.

Resultatet av fastighetsförsäljningar och värdeförändringar uppgår till -695,6 miljoner kronor (376,4 miljoner kronor förra året).

Resultatet efter skatt uppgår till -169 miljoner kronor (701,4).

Nettoomsättningen har ökat till 1 350 miljoner kronor (1 332).

Driftsöverskottet har ökat med sju procent för jämförbart bestånd.

Uthyrningsgraden har ökat till 94 procent.

Prognosen för resultat efter finansiella poster, exklusive värdeförändringar och fastighetsförsäljningar väntas oförändrat uppgå till 500 miljoner kronor.

Prognosen för resultatet efter skatt uppgår till -104 miljoner kronor.

- I dagens turbulenta marknad är det glädjande att kunna presentera ett fortsatt starkt förvaltningsresultat, säger vd Anders Nylander.

- Vi har också god lönsamhet i våra investeringsprojekt där de tre största pågående projekten är fullt uthyrda och kommer att färdigställas under 2008 och början av 2009. Extra glädjande i dagens läge är att kunna påbörja ett helt nytt projekt – en ny kontorsbyggnad för Atlas Copco i Sickla, tillägger Anders Nylander.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige