Image
Bild: Kungsleden

Stort intresse för Kungsledens Västeråsprojekt

Uthyrning Kungsleden har hyrt ut 70 procent av ytorna i konceptfastigheten B26 i centrala Västerås. B26 kommer att erbjuda unika arbets- och mötesplatser av hög internationell klass med co-working som en del av konceptet. Intresset för B26 är mycket stort och Kungsleden har, tillsammans med Aros Congress Center, utökat erbjudandet med fasta kontorsytor för små företag. Invigning sker i januari 2020.
Publicerad den 31 Augusti 2019
Annons
Image
Mats Eriksson. Bild: Kungsleden
Mats Eriksson.

Kungsleden utvecklar tillsammans med Aros Congress Center ett helt nytt kontorskoncept – B26 Collaborative Workspaces. Det blir en samarbetsplats som bygger på idén att sammanföra företag och personer med intresse för kreativitet, idéskapande, utveckling och affärer.

– Vi kallar B26 ’Ett nytt kontorskoncept för kreativa krafter’ och det tycks ligga helt rätt i tiden för intresset är stort. 70 procent är uthyrt och förhandlingar pågår för övriga ytor, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.

– Intresset är mycket stort och vi har därför utökat med ytterligare 318 kvm för att kunna erbjuda kontorsrum till mindre företag som vill ha en fast kontorsplats och samtidigt vara en del av vår samarbetsplats och co-workingmiljö. Vår totala yta, tillsammans med B26 restaurang är 2 300 kvadratmeter, säger Tobias Hultberg, vd på Aros Congress Center.

Utöver Aros Congress Center har Kungsleden tecknat avtal med fyra hyresgäster: Sigholm, PwC, Almi och Atea. De flyttar in den 1 januari 2020, utom PwC som flyttar in den 1 mars. Den uthyrningsbara ytan i B26 är 4 700 kvadratmeter och Kungsledens investering uppgår till 147 miljoner kronor.

– Vi är väldigt nöjda med mixen av hyresgäster – de är alla välkända varumärken och bolag i framkant som vill vara med och bidra och satsa på B26-konceptet, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY