Image

Stort bibliotek till Kista Galleria

Uthyrning Ett stort bibliotek, omfattande 2 400 kvadratmeter ska stå klart i Kista Galleria i augusti 2014.
Publicerad den 12 September 2013
Annons
Image
Kista Galleria. Bild: Catella
Kista Galleria.

Investeringen i projektet kommer att uppgå till cirka 80 miljoner kronor.

Biblioteket är en satsning som fastighetsägarna Citycon och CPPIB gör tillsammans med Stockholms stad.

Utöver traditionella böcker ska biblioteket erbjuda den senaste digitala tekniken och ge besökarna tillgång till surfplattor och datorer, interaktiva tjänster och ett kafé.

- Det digitala biblioteket är exempel på Citycons strävan att skapa värde ekonomiskt, socialt och miljömässigt för våra anläggningar i regionen. Vi fokuserar på organisk tillväxt och utveckling av våra köpcentrum inom urbana områden med goda kommunikationer som ligger nära där människor bor och arbetar. Det är en strategi som gör att vi kan förbättra besöksfrekvensen markant, skapa höga nettohyresintäkter och en stabil uthyrningsgrad, säger Citycons koncernchef Marcel Kokkeel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige