Image

Större Kista Galleria fullt uthyrt

HANDEL Den 25 november invigs tillbyggnaden av Kista Galleria, med ytterligare 12 000 kvadratmeter butiksyta. Samtliga butiksytor är uthyrda och de samlade hyresintäkterna är högre än de som fastställdes i investeringskalkylen 2007.
Publicerad den 17 November 2009

- Det är mycket glädjande att vi lyckades med vårt uthyrningsarbete, med hänsyn till hur konjunkturen utvecklats sedan investeringsbeslutet hösten 2007. Det visar tydligt på hur starkt detaljhandelsbranschen värderar Kista Galleria som marknadsplats, säger Kista Gallerias vd Gunnar Mässing.

Antalet butiker och restauranger ökar från 155 till 180. Den totala shoppingytan kommer att uppgå till 62 000 kvadratmeter. I investeringskalkylen hade Kista Galleria kalkylerat med en snitthyra på 6 000 kronor per kvadratmeter för modebutiker på entréplan och 2 500 kronor kvadratmeter för butiker på övre plan. Den samlade hyresintäkten överstiger budget med två procent.

- Avgörande för denna framgång är att Kista Galleria har professionella ägare som ger ledningen den nödvändiga självständigheten och mandatet att arbeta nära hyresgästerna, både vad gäller etablerings- och driftsfrågor. Det skapar trygghet, förtroende och investeringsvilja hos hyresgästerna, säger Gunnar Mässing.

Kista Galleria ägs till lika delar av Länsförsäkringar Liv Försäkringsbolag och Vital Forsikring ASA. Förvaltningen sköts av Kista Galleria KB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige