Image

Stordalens bolag köper konferenshotell i Stockholm

Transaktioner Strawberry Properties, kontrollerat av Petter Stordalen, har köpt fastigheten Håbo Bista 1:527. Fastigheten omfattar 15 000 kvadratmeter uthyrbar yta och är fullt uthyrd till Aronsborg Konferenshotell.
Publicerad den 27 April 2017
Petter Stordalen. Bild: Quality Hotels
Petter Stordalen.

Scius har ansvarat för fastigheten åt Starwood Capital Group. Starwood Capital Group, via ett av Starwood Global Opportunity Fund X (SOF X) kontrollerat närståendebolag, köpte Håbo Bista 1:527 som en del av köpet av Sveareal Fastigheter i Sverige och DNB NOR Eiendomsinvest I ASA i Norge, vilken var den största affären i Norden under 2015.

Fastigheten är belägen i Bålsta.

– Vi är glada att ha genomfört denna transaktion med Strawberry Properties som är en naturlig långsiktig ägare av fastigheten, säger säljaren Mikael Freudmann, vd på Scius Partners.

AG Advokat och Pangea Property Partners agerade som rådgivare åt säljaren i transaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Pangea Property Partners på Branschguiden

Pangea Property Partners är en oberoende corporate finance- och transaktionskonsult med fokus på den nordiska fastighetsmarknaden. Vi har stor vana av att driva igenom komplexa affärer, såväl större bolagsbildningar som försäljningar av fastighetsportföljer på låglikvida marknader. Det gör att vi kan hantverket och vet hur varje affär ska hanteras för att ge maximalt resultat för våra uppdragsgivare.

Pangea Property Partners har stor erfarenhet av affärer där nordiska fastigheter möter internationellt kapital. Vi har ett brett internationellt nätverk och över 40 procent...

Läs mer om Pangea Property Partners på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Blankare tar position i storbolag

Bolag Under sommaren har flera blankare för första gången tagit position i ett av Stockholmsbörsens största fastighetsbolag. Sammanlagt är 2,69 procent av bolagets aktier blankade i nuläget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY