Image

Stordalen i stor hotelloffensiv i Västsverige

Transaktioner Nordic Choice Hotels ökar sin närvaro i Västsverige genom ett övertagande av tre stycken hotell i Borås och ett i centrala Göteborg. Säljare är Svenska Stadshotell.
Publicerad den 13 Maj 2015
Annons
Image
Petter Stordalen. Bild: Eddie Ekberg
Petter Stordalen.

Nordic Choice Hotels ökar kraftigt sin närvaro i Västsverige genom ett förvärv av totalt fyra stycken driftskontrakt av hotell i Borås och Göteborg.

- Det här är första gången jag går in i en och samma stad och tar över tre stycken hotell samtidigt. Det visar på Borås dragningskraft, charm och förmåga att förföra. Nu kommer vi tillsammans med personalen fortsätta utveckla dessa hotellpärlor så att de är lika oemotståndliga som staden själv, säger Petter A Stordalen, ägare och styrelseordförande för Nordic Choice Hotels.

De hotell som nu förvärvas är First Hotel Grand, Best Western Hotel Borås och Comfort Hotel Jazz. Totalt innebär affären att Nordic Choice Hotels kommer att kunna erbjuda 352 rum på Borås hotellmarknad. Comfort Hotel Jazz marknadsförs sedan tidigare som ett choicehotell genom ett franchiseavtal med Comfort Hotels de övriga två hotellen kommer det närmaste året att byta kedjetillhörighet.

Utöver de nya hotellen i Borås ökar också Choice sin närvaro i Göteborg. Genom övertagandet av Best Western Hotel Göteborg på Skeppsbron i centrala Göteborg tillkommer 72 rum i Göteborgs hamnområde.

- Som alla vet så älskar jag Göteborg och därför fortsätter jag satsa i stan. Vårt nya hotell är back to basic. Vi har hittat ett unikt hotell i stans gamla hamnområde. Det är här som Göteborgs själ finns och det attraheras jag mycket av och därför går Nordic Choice in och blir en aktiv del i den förvandling som denna del av Göteborg är inne i, säger Petter A Stordalen.

Det avtal som skrivits mellan Nordic Choice Hotels och Svenska Stadshotell AB innebär att de nämnda hotellen i Borås och Göteborg blir del av Nordic Choice från och med den 30 juni 2015. Transaktionen är villkorad av sedvanliga tillträdesvillkor.

- Jag är glad över att kunna lämna över dessa fyra fina hotell och den underbara personalen till Nordic Choice Hotels. Jag har länge samarbetat med Choice och vet att de kommer ta vara på och utveckla det som jag nu lämnar över medan jag själv väljer att koncentrera min verksamhet till Göteborg, säger Torbjörn L Johansson, vd och delägare till Svenska Stadshotell.

Fakta hotellen:
Comfort Hotel Jazz: 97 rum
Best Western Hotel Borås: 97 rum
First Hotel Grand: 158 rum
Best Western Hotel Göteborg: 72 rum

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige