Image

Stordalen-hotell till Point Hyllie

Uthyrning Tredje etappen av Annehems Point Hyllie blir ett 18 våningar högt Nordic Choice-hotell.
Publicerad den 20 September 2012
Petter Stordalen. Bild: Quality Hotels. Bild: Quality Hotels
Petter Stordalen. Bild: Quality Hotels.

Annehem har tecknat avtal med Petter Stordalen om Nordic Choice Hotel, som ska stå klart 2015.

Byggstarten kommer att manifesteras på plats av Petter Stordalen den 17 oktober 2012.

- Nu tar vi Öresundsvågorna upp på land och förvandlar det till ett hotell i Hyllie. Den 18 våningar höga designen har hämtat kraft och inspiration från havets liv och rörelser. Nordic Choice Hotels kommer bli en viktig del av Hyllies utveckling, säger Petter Stordalen, ägare och styrelseledamot i Nordic Choice Hotels.

- Vi är mycket nöjda med mixen av hyresgäster i Point Hyllie. Med Nordic Choice Hotels som hotelloperatör förstärker vi ytterligare Point Hyllies profil med spännande, innovativa företag. Detta kommer ytterligare att förstärka platsen Hyllie och göra det kommersiella utbudet komplett, säger Pia Andersson, vd för Annehem Bygg & Projekt AB.
Annehem är en enhet inom Peabs affärsområde Fastighetsutveckling. Annehem utvecklar och förvaltar fastigheter i Öresundsregionen och kommer att vara hyresvärd för det nya hotellet på Point Hyllie.

Peab har fått byggordern av Annehem och kontraktssumman uppgår till cirka 400 miljoner kronor.

- Utbyggnaden av stadsdelen Hyllie i Malmö är ett bra exempel på samhällsbyggande. Tillsammans med Annehem och Choice Hotels ska vi nu se till att bygga ett modernt och miljöanpassat hotell i absolut toppklass, säger Peabs vd Jan Johansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige