Image

Stordalen höjer budet och tar över Home Properties

BOLAG Petter Stordalen och hans Home Invest höjer budet på Home Properties till 65 kronor per aktie, från tidigare 60 kronor. I och med detta får han över 90 procent av bolaget. Samtidigt får hans agerande kritik från Aktiespararna.
Publicerad den 3 April 2009

Samtidigt som Stordalen höjer budet, förlängs acceptperioden till och med den 17 april.

Stordalen skriver i ett pressmeddelande att han i och med det nya budet får över 90 procent av aktierna. Under budperioden har Stordalen, som sedan tidigare äger drygt 80 procent av bolaget, hotat med att avnotera bolaget.

Aktiespararna är kritiska mot Stordalens agerande.

- Det är ovärdigt mot minoritetsägarna, säger Aktiespararnas tillförordnade vd Günther Mårder, enligt E 24.

Aktiespararna rekommenderade, inför årsstämman aktiespararna att acceptera även det lägre budet, även om man ansåg att det inte var skäligt i ett finansiellt perspektiv.

"Det är förenat med hög risk att äga ett bolag styrt av en huvudägare som, på bekostnad av minoriteten, ser till egna intressen", menade Aktiespararna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige