Image
Sverker Källgården.
Sverker Källgården. Bild: Cibus

Storägare stoppar Cibus D-aktieförslag

Bolag Cibus återkallar förslaget om att införa D-aktier, kallar till extra bolagsstämma med förslag om en total utdelning om 0,99 euro per aktie.
Publicerad den 12 April 2022

Styrelsens beslut att återkalla förslagen om fondemission, nytt aktieslag etc, har fattats efter diskussioner med bolagets större aktieägare.

Syftet med genomförandet av den tidigare föreslagna fondemissionen var att möjliggöra en ökad flexibilitet vid framtida kapitalanskaffningar och fortsatt tillväxt med begränsad utspädning för befintliga aktieägare. Genom införandet av det nya aktieslaget förväntades bolaget att ytterligare öka förutsättningarna att nå bolagets tillväxtmål samt att nå en kreditrating motsvarande investment grade. En sådan kreditrating bedöms minska bolagets finansiella risk och samtidigt förbättra förvaltningsresultatet till följd av lägre finansieringskostnader. Det är styrelsens bedömning av detta i förlängningen skapar bättre förutsättningar för framtida värdeskapande för bolagets aktieägare.

Efter diskussion med bolagets större aktieägare står det klart att det i nuläget saknas tillräckligt stöd för införande av stamaktier av serie D genom ändring av bolagsordningen och fondemission. Styrelsen har därför beslutat att återkalla förslaget om fondemission samt förslaget om ändring av bolagsordningen med innebörden att bolagets befintliga aktie inte kommer att byta namn till stamaktier av serie A och att aktieslaget stamaktier av serie D, inte kommer införas.

I det tidigare förslaget låg att en utdelning om 0,75 euro skulle ges till A-aktieägare – nu när det inte blir några D-aktier flyttas den tänkta D-aktieutdelningen över till A-aktieägarna och utdelningen föreslås bli 0,99 euro per aktie.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserie om hållbart byggande: Greenwashing och gammalt tänk

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige artikelserie om hållbart byggande når sin tredje och sista del. För Fastighetssverige berättar arkitekten Peter Ullstad från Codesign om hur vanligt så kallad greenwashing är i byggbranschen, en lite självbelåten bransch och hur tänket kring byggmaterial måste ändras för att ta nästa steg i hållbarhetsfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige