Image
råttor.jpg
råttor.jpg

Stora problem med råttor i Göteborg

Göteborg Råttor är ett stort problem i Göteborg. Det visar en ny undersökning från Fastighetsägarna. Över 70 procent av de fastighetsägare som svarat på en enkät uppger att de haft problem med råttor det senaste fem åren. Råttsanering pågår i varannan fastighet. Hjälpen från kommunen anses bristfällig.
Publicerad den 28 April 2016

Det är ett problem som få vill prata högt om, men som växer när det byggs och grävs mer inne i städerna. Råttor som kilar i restaurangkök och på uteserveringar, klättrar upp i toaletter och gnager sönder avloppsrör.

- Inne i fastigheterna kan råttorna ställa till med omfattande skador. Förutom att det är svårt att få ut dem när de väl bosatt sig kan de orsaka bland annat vattenskador, läckage och elavbrott till följd av söndergnagda ledningar, säger Rikard Ljunggren, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna i Göteborg.

För att ta reda på exakt hur stort problemet är gjorde Fastighetsägarna en undersökning bland sina medlemmar i Göteborg. Resultatet från de drygt 170 fastighetsägare som svarat på enkäten blev nedslående. Den visar att fler än sju av tio svarande har haft problem med råttor i sina fastigheter de senaste åren. Över hälften uppger att det idag pågår råttsanering i någon av deras fastigheter.

- Vi anser att det i grunden är stadens ansvar att förhindra att råttor utnyttjar det kommunala va-nätet för att komma in i fastigheterna, men även samarbetet mellan fastighetsägare behöver bli bättre. Vi kommer att träffa Kretslopp och vatten i maj för att diskutera frågan. Helt klart är att det behövs en gemensam strategi och en bred samverkan där alla jobbar metodiskt och tillsammans, om vi ska få bukt med råttorna, säger Rikard Ljunggren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige