Image

Stor fastighetsägare i Lund åker på skattesmäll

Juridik Arne Paulsson har eftertaxeras med 28 miljoner kronor. Skatteverket godkänner inte hans flytt till Österrike, utan menar att han har bott i Sverige hela tiden, och därför ska beskattas här.
Publicerad den 23 December 2010

Arne Paulsson, som äger Paulssons fastigheter, med ett stort bestånd i Lund, flyttade officiellt till Österrike 2004.

Men Skatteverket menar att han har haft sin egentliga hemvist i Sverige hela tiden, och att han därför ska beskattas här, skriver Sydsvenskan.

”Tiden för din utvandring synes ha större samband med omstruktureringarna inom Paulssonkoncernen än med ditt privatliv”, skriver Skatteverket i sitt omprövningsbeslut, enligt tidningen.

2004 och 2008 gjordes transaktioner inom Paulssons bolag, som ledde till kapitalvinster på sammanlagt 28 miljoner kronor. Om Paulsson har bott i Österrike slipper han skatta för vinsterna.

- En lucka i dubbelbeskattningsavtalet mellan Sverige och Österrike som gällde vid den här tiden gjorde att Österrike inte beskattade vinster som uppstått i ett annat land, säger Thomas Rönnerhed, kontorschef vid Utlandsskattekontoret i Malmö till Sydsvenskan.
Arne Paulsson själv tar det hela med ro.

- Jag bekymrar mig inte alls, säger han till Sydsvenskan, men vill inte kommentera närmare.

Hans advokat säger att de kommer att överklaga beslutet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige