Image

Stockholmshem köper i Mariehäll

TRANSAKTIONER Stockholmshem köper två hyresfastigheter i Mariehäll i östra Stockholm. Säljare är privatvärden Yellow House Group AB. Köpeskillingen är 46 miljoner kronor.
Publicerad den 22 April 2008

- Det här är ett utmärkt exempel på hur Stockholmshem och stadens övriga kommunägda bostadsbolag ska agera som aktiva fastighetsförvaltare, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung (fp). Köp, upprustningar och nyproduktion är lika viktiga beståndsdelar i förvaltningen som försäljningar och bostadsrättsombildningar.

De aktuella fastigheterna är Betongblandaren 14 och Fullblodet 9 som ligger längs Tegelbergsvägen på adresserna 14-18 respektiver 20-24 i Mariehäll. De båda flerfamiljshusen inrymmer totalt 42 bostäder och 13 lokaler.

- Stockholmshem köper nu fler fastigheter i en stadsdel där både bolaget och allmännyttan är underrepresenterad, säger Björn Ljung. Stockholmshem skulle behöva förvärva fler fastigheter både i de västra närförorterna och Innerstaden, och kommer också att göra det om det finns lämpliga objekt till salu.

Stockholmshems största fastighetsinnehav finns i Söderort där företaget har mer än tre gånger så mycket lägenheter som i hela Västerort. Fastighetsköpet i Mariehäll kan också möjliggöra nyproduktion i form av kompletteringsbebyggelse intill huset på Tegelbergsvägen 14-18.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige