Image

Stockholms Stadion rustas upp för 70 miljoner

INVESTERING Idrottsnämnden i Stockholm har beslutat att Stockholms Stadion skall rustas upp för 70 miljoner kronor inför 100-årsjubiléet 2012. Frågan är om investeringarna räcker till.
Publicerad den 12 Mars 2008

Dagens Nyheter skriver att det enligt nya beräkningar behövs 150 miljoner kronor för att arenan skall kunna användas till fullo år 2012. De tunga bitarna det närmaste året är att läktartaken skall ses över och vissa murnings-, målnings-, snickeri- och tätningsarbeten skall göras. Framöver måste fotbollsplanen utrustas med planvärme och plantäckning för att Djurgården skall få spela sina allsvenska fotbollsmatcher där. Kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) säger att Stadion är ett viktigt landmärke i Stockholm som måste vårdas. Hon är mycket angelägen om att stockholmarna skall fortsätta använda Stadion även om Djurgårdens fotbollslag på sikt skall flytta därifrån.
- Det är viktigt att Stadion används och att besökarna både har trevligt och känner sig trygga där, säger hon till Dagens Nyheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige