Image

Stockholms stad tillsätter ny byggeneral

Bygg/Arkitektur Jonas Claeson blir ny så kallad byggeneral för Stockholms stad.
Publicerad den 26 September 2016
Jonas Claeson. Bild: Stockholms stad
Jonas Claeson.

Jonas Claeson tillträder sin nya tjänst som stadsutvecklingsstrateg på stadsledningskontoret den första oktober och efterträder Torleif Falk som blir stadens nya stadsarkitekt.

Jonas Claeson är utbildad planeringsarkitekt med ett stort intresse för hållbar stadsutveckling. Han kommer närmast från stadsbyggnadskontoret där han de senaste åren har varit enhetschef på planavdelningen.

– Vi är mycket glada över att Jonas kommer till oss på stadsledningskontoret. Hans stora kunskap och breda erfarenheter kommer att vara värdefulla i arbetet med att nå målet om 40 000 bostäder och samtidigt skapa hållbara stadsmiljöer för alla stockholmare, säger stadsdirektör Ingela Lindh.

Uppdraget kommer att fokusera på uppföljning av bostadsmålen och samordning av stadens arbete precis som tidigare. Jonas Claeson kommer också att arbeta med olika utvecklingsprojekt.

– Stadens utveckling ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot uppdraget. Det finns en mycket god grund för det fortsatta arbetet som jag hoppas kunna förvalta och förädla, säger Jonas Claeson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige