Image

Stockholms Hamnar hyr ut till museum

UTHYRNING Våren 2010 öppnar ett nytt museum i Stora Tullhuset i Stockholm med fokus på samtida fotokonst, seminarier och evenemang. Fotografiska museet hyr 4 500 kvadratmeter av Stockholms Hamnar.
Publicerad den 16 September 2009

För Stockholm betyder det att man får en plats för internationellt fotografi som är öppet året om. Liknande museer finns idag i London, Paris, New York, Milano och Berlin.

Museets lokalyta på 4 500 kvadratmeter är fördelat på fyra plan och kommer bland annat att inrymma utställningsytor, galleri, utbildningslokaler, en shop och en konferensdel. Här ryms också ett kryssningscenter och 2 500 kvadratmeter kontorsytor för uthyrning. Lokalerna har fri sikt över Strömmen - från Stadshuset till Fjäderholmarna.

Stora Tullhuset som ligger på Stadsgårdskajen, byggdes i början av 1900-talet och har inrymt varuhallar och expeditionslokaler för tullklarering av styckegods. Stockholms Hamnar har tillsammans med byggnadsantikvarier bevarat flera originaldetaljer som fasadklockan och vissa fönsterpartier. Stora Tullhuset är totalt 8 500 kvadratmeter. En restaurang med kafé och bar är också inplanerad. Alltsammans invigs den 20 maj 2010.

Torget vid huvudentrén pryds av den kontroversiella statyn \″Torso\″ av Dan Wolgers, en 2,8 meter hög bronsstaty.

- Under ett drygt år har vi renoverat 100-åringen Stora Tullhuset och det känns otroligt roligt att få välkomna våra första publika hyresgäster idag, säger Christel Wiman, vd för Stockholms Hamnar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige