Image
Stockholmia köper tre fastigheter i Stockholm.
Stockholmia köper tre fastigheter i Stockholm. Bild: Stockholmia

Stockholmia köper tre fastigheter

Transaktioner Stockholmia köper av Steneken, som ägs av Vidarstiftelsen.
Publicerad den 8 Mars 2021

Stockholmia köper Humlegårdsmästaren 7, med ingång både från Karlavägen 36 och Brahegatan 25 samt Rackelhanen 4, belägen på Sibyllegatan 38 och Tyskbagargatan 8, två väldigt vackra 1800-talsfastigheter på Östermalm. Den tredje fastigheten, Bildstoden 2, på Bildhuggarvägen 16 är en klassisk fastighet från 40-talet belägen i Johanneshov.

Den totala uthyrningsbara ytan på dessa tre fastigheter uppgår till drygt 7 800 kvadratmeter, varav cirka 6 850 kvadratmeter är bostäder. Tillträde sker den 1 april 2021.

– Det är väldigt roligt att kunna följa upp våra tidigare förvärv från i höstas med ytterligare en affär. Fastigheterna på Östermalm har ett av Stockholms bästa lägen och den tredje fastigheten passar perfekt in i vår portfölj, då vi redan äger grannfastigheten, säger Daniel Höök, vd för Stockholmia.
Säljare är Steneken Holding AB, som ägs av Vidarstiftelsen.

– För oss var det viktigt att hitta en långsiktig ägare till fastigheterna. Därför är vi mycket glada över att gå i mål med denna affär. Hela försäljningsprocessen har präglats av ett gott samarbete, och vi är övertygade om att Stockholmia kommer att hantera ägarskapet på ett bra och professionellt sätt framöver, säger Juhani Selvani, styrelseordförande i Steneken Holding AB.

Så sent som i oktober 2020 förvärvade Stockholmia fastigheterna Nybyggsgrind 7 på Blanchegatan 6 på Gärdet, Fågelbärsträdet 9 på Pontonjärgatan 3 på Kungsholmen samt Mullvaden Andra 14 på Krukmakargatan 28 på Söder med en total yta om cirka 5 400 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför ser vi en breddning på transaktionsmarknaden

Sverige Efter en kraftig dipp under Q2 återhämtade sig den nordiska transaktionsmarknaden rejält under slutet av 2020. Nu fortsätter man på den inslagna vägen med hög aktivitet och hög volym. Mikael Söderlundh, analyschef och partner på Pangea, berättar för Fastighetssverige om utveckling i Sverige, om det utländska intresset och om den nya trenden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY