Image
If-huset i Solna.
If-huset i Solna. Bild: Solnaberg

Sterner Stenhus fullföljer inte budet på Solnaberg

Bolag Sterner Stenhus Förvaltning AB fullföljer inte det offentliga erbjudandet till aktieägarna i Solnaberg Property.
Publicerad den 16 Mars 2020

Den 19 februari 2020 offentliggjorde Sterner Stenhus Förvaltning ett offentligt kontanterbjudande till aktieägarna i Solnaberg Property att överlåta samtliga sina aktier i Solnaberg till Sterner Stenhus för 144,0 kronor per aktie. Erbjudandehandlingen avseende erbjudandet offentliggjordes den 19 februari 2020. Tillägg till erbjudandehandlingen offentliggjordes den 27 februari 2020. Acceptperioden i erbjudandet löpte ut den 12 mars 2020.

Gjorda accepter i erbjudandet vid utgången av acceptperioden den 12 mars 2020 uppgår till 48 048 aktier i Solnaberg, vilket representerar 1,28 procent av aktiekapitalet och det totala röstetalet i Solnaberg. Budgivare har förvärvat 1353 aktier i Solnaberg utanför erbjudandet. Därutöver äger eller kontrollerar inte budgivaren några aktier i Solnaberg och innehar inte några finansiella instrument som ger en finansiell exponering mot Solnabergs aktie.

Erbjudandet var bland annat villkorat av att det accepteras av så många aktieägare att budgivaren blir ägare till mer än 70 procent av aktierna i Solnaberg. Detta fullföljandevillkor är inte uppfyllt och Erbjudandet kommer således inte att fullföljas och avslutas därmed.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige