Image

Sterner: "De ska inte få komma undan"

BOLAG Mats Sterner sparkas med omedelbar verkan från vd-tjänsen på Landic Sweden. Han kopplar nu in en advokat. - De ska inte få komma undan, säger han till Fastighetssverige. En ny vd har redan utsetts.
Publicerad den 24 Oktober 2008

Så sent som i april utsågs Mats Sterner till vd för Landic Sweden. Han efterträdde då Tommy Sundbom som gick vidare inom bolaget och blev vd för Landic Property.
Under onsdagseftermiddagen slog blixten ner och Mats Sterner sades med omedelbar verkan upp från sin tjänst.
- Det kom som en fullständig överraskning. De gav mig en avskedsansökan skriven i jag-form, men den skrev jag naturligtvis inte under, säger Mats Sterner till Fastighetssverige.

I stället har han kopplat in advokat på ärendet.
- Det här släpper jag aldrig, de ska inte få komma undan, säger Mats Sterner.

Han är minst sagt fundersam över Landics agerande.
- De har ju inte skött det här speciellt klädsamt. Fram tills nu har styrelsen hela tiden uttryckt sin belåtenhet över mitt arbete.

Han säger att han inte har fått någon egentlig information om vad som ligger till grund bakom uppsägningen, men har sina egna tankar.
- Det här har med Island och det finansiella läget att göra.

Han menar att det här är startskottet på stora kommande förändringar inom Landic Property, och nu funderar flera personer inom Landic på att lämna bolaget.
Tommy Sundbom som handplockade Mats Sterner till tjänsten i våras slår sig nu ner på vd-stolen. Han och Sterner är gamla kompisar och när Fastighetssverige når Sundbom är han påtagligt berörd av det inträffade.
- Jag är ledsen för Mats skull, jag har känt honom länge och tycker att det är en bra kille, säger Tommy Sundbom till Fastighetssverige.

Mats Sterner visar inte särskilt mycket förståelse för det uttalandet.
- Så lät det inte i går, då var det en helt annan visa, säger han.

Vad ska du göra nu?
- Det vet jag inte ännu.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY