Image
Stenvalvet, med Magnus Edlund som vd och Mario Pagliaro som CFO, tilldelas en investment grade rating av Nordic Credit Rating.
Stenvalvet, med Magnus Edlund som vd och Mario Pagliaro som CFO, tilldelas en investment grade rating av Nordic Credit Rating. Bild: Stenvalvet

Stenvalvet får investment grade rating

Ekonomi/Finansiering Ratinginstitutet Nordic Credit Rating (NCR) tilldelar Stenvalvet en BBB+ (N-1+) rating med stable outlook. I sin analys understryker NCR Stenvalvets långsiktighet och fastighetsportföljens differentiering och låga riskprofil.
Publicerad den 15 Maj 2019

– Under en lång tid har vi arbetat på ett strukturerat sätt för att förbättra våra förutsättningar för att låta bolaget växa ytterligare, säger Magnus Edlund, Stenvalvets vd.

– En investment grade rating är då ett viktigt instrument i vår fortsatta expansion. Jag är mycket nöjd med att ratingsinstitutet tillstyrker vår långsiktighet som fastighetsägare. Det är något som är mycket viktigt för oss.

Mario Pagliaro, Stenvalvets CFO, uppger att ratingen är en väsentlig pusselbit i Stenvalvets plan att utvidga sina finansieringskällor.

– För ett år sedan lanserade vi ett certifikatprogram som ett komplement till vår befintliga finansiering. Framöver kommer vi att åstadkomma en bra balans mellan olika finansieringsmöjligheter så att vi kan sprida riskerna kopplade till vår finansieringsverksamhet på ett optimalt sätt.

Fastighets AB Stenvalvet med dess dotterbolag äger och förvaltar samhällsfastigheter på flera orter i Sverige och är en naturlig samarbetspartner i till stat, kommun och regioner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige