Image

Stendörren köper 530 000 kvadratmeter mark i Upplands-Bro

Transaktioner Stendörren förvärvar ett markområde i direkt anslutning till Stockholm Väst Logistik i Upplands-Bro utanför Stockholm. Säljare är Bro Markutveckling som ägs till hälften vardera av Kilenkrysset och KF Fastigheter. Markområdet är cirka 530 000 kvadratmeter varav cirka hälften är planlagt för industri och logistik. Stendörren kommer efter tillträdet att ansöka om planbesked för industri och logistik för även den icke detaljplanelagda delen av fastigheten, vilket är i linje med den gällande översiktsplanen för området.
Publicerad den 19 September 2017
Stendörren utökar i Stockholm. Bild: Stendörren
Stendörren utökar i Stockholm.

Köpet är ett bolagsförvärv och köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 65,4 miljoner kronor, vilket baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 70 miljoner kronor. Markområdet utgör en avstyckning från fastigheten Upplands Bro Nygård 2:6 som ägs av Bro Markutveckling AB. Bolaget tillträds den 1 november 2017.

– Våra kunder efterfrågar i allt högre grad de lösningar som ett större logistikcentrum kan erbjuda, varför vi nu är extra glada att nu kunna förstärka vår närvaro i området. Det kommer ge oss förbättrade möjlighet att utveckla nya och hållbara logistiklösningar för våra befintliga och kommande hyresgäster, säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren.

Stendörren äger sedan tidigare det angränsande området i Stockholm Väst Logistik. Det omfattar cirka 900 000 kvadratmeter planlagd mark i Nygårds industriområde. Möjlighet finns att bygga cirka 250 000 kvadratmeter nya lokaler inom befintlig detaljplan. I dag har Stendörrens största hyresgäst Coop sitt centrallager för kolonialvaror i området.

– I och med köpet kan Stendörren gå vidare med planerna att bygga ett modernt och miljövänligt logistikcenter norr om Stockholm. Läget med egen järnvägsanslutning till stambanan och den nya trafikplatsen Kockbacka vilken ger omedelbar närhet till E18 innebär att vi kan erbjuda våra hyresgäster fantastiska förutsättningar att skapa hållbara och miljövänliga logistiklösningar, fortsätter Fredrik Brodin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige