Image

Stena rekryterar Stockholms-vd från Klövern

Karriär Nils Pers lyfts upp till vice vd för Stena Fastigheter i Sverige. P G Sabel, regionchef på Klövern, efterträder Pers som vd för Stena Fastigheter i Stockholm.
Publicerad den 18 Februari 2016

Nils Pers har varit vd för Stena Fastigheter Stockholm sedan 2009. Efter sommaren tillträder han den helt nyinrättade rollen som vice vd för Stena Fastigheter med ansvar för utvecklingsfrågor och transaktion.

– Jag är glad för att ha fått detta förtroende. Stena Fastigheter har haft en mycket expansiv utveckling de senaste åren och det känns spännande att få vara med och driva den fortsatta utvecklingen, säger Nils Pers.

P G Sabel som efterträder honom arbetar för närvarande på Klövern AB som regionchef i Stockholm. Han har en lång och bred erfarenhet från fastighetsbranschen och har tidigare bland annat arbetat för AP Fastigheter och Skanska Fastigheter.

– Att få möjlighet att arbeta med en av Stockholmsregionens enskilt viktigaste tillväxtfrågor, var människor skall bo och arbeta, känns mycket stimulerade. Som ny vd på Stena Fastigheter Stockholm får jag kombinera mitt engagemang för hållbar stadsutveckling samt bidra till att skapa bra och attraktiva boende- och arbetsmiljöer, säger P G Sabel.

För närvarande pågår en omfattande nyproduktion inom Stena Fastigheter, med minst 500 nya lägenheter per år. De närmaste åren har bolaget möjlighet att färdigställa cirka 8 000 lägenheter i attraktiva lägen i regionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Parallellt med det pågår en lång rad energibesparande projekt och betydande upprustning av det befintliga beståndet.

– Det händer oerhört mycket i bolaget just nu och genom att förstärka den befintliga organisationen och knyta ny kompetens till bolaget står vi väl rustade inför framtiden, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Samhällsfastighetsföretaget i norr växer

Bolag Serneke har tecknat avtal med Smedjan Samhällsfastigheter om att bygga en ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor. Smedjan Samhällsfastigheter blir långsiktig ägare av fastigheten med Domstolsverket som hyresgäst. Smedjan Samhällsfastigheters vd Henrik Fredriksson berättar för Fastighetssverige vad de planerar för framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY