Image

Stena Fastigheter tar socialt ansvar i Göteborg

Bolag Inför att Stena Fastigheter rustar upp områden i Västra Göteborg har man skrivit avtal med stadsdelen om social hänsyn vid upphandlingarna. Det innebär att entreprenörer som anlitas åtar sig att erbjuda sysselsättning åt arbetslösa unga i området.
Publicerad den 8 April 2016

Rekryteringsprocessen av unga arbetssökande startar under våren och sker i samarbete med Västra Göteborgs arbetsmarknadsprojekt Språngbrädan. Dessa kommer bland annat att hjälpa till med att hitta lämpliga kandidater.

– Att unga kommer i jobb är bra, både för deras egen hälsa och välmående och för samhället i stort. Därför är samarbeten som dessa mycket viktiga, säger Maria Lejerstedt, stadsdelsdirektör i Västra Göteborg.

Stena Fastigheter erbjuder sedan länge praktik och lärlingsplatser inom förvaltningen och ger dessutom sommarjobb till 300 ungdomar varje sommar. Sedan förra året involveras även leverantörerna vid nybyggnation och mer omfattande underhållsinsatser, genom att ta in arbetssökande unga som praktikanter, lärlingar eller anställda under kontraktstiden. I första hand handlar det om unga i åldern 18-29 år som bor i Stena Fastigheters områden.

– Vi arbetar kontinuerligt för att skapa trygga och trivsamma bostadsområden. Avtalen med social hänsyn är en del i detta. Vi är därför väldigt glada över samarbetet med stadsdelen Västra Göteborg, där vi tillsammans arbetar för att öka trivseln och tryggheten i Tynnered, säger Agneta Kores, vd på Stena Fastigheter Göteborg.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige