Image

Stena backar om rivningskontrakt på Pennygången

Bolag De hyresgäster som haft rivningskontrakt i området Pennygången i Göteborg får nu sina kontrakt omgjorda till förstahandskontrakt.
Publicerad den 19 September 2014

Ungefär en av fyra hyresgäster har rivningskontrakt på Pennygången - men Stena har nu meddelat att de hyresgästerna istället får förstahandskontrakt och att det inte blir några fler rivningskontrakt, enligt SR Göteborg.

– Det blir en för stor osäkerhet för våra hyresgäster om hur det kommer att bli med det befintliga Pennygången och därför ger vi detta beskedet då så att man vet vad som gäller, säger Per Limdal, Stenas fastighetschef för Pennygången till SR Göteborg.

Stena vill rusta upp området, men de boende har protesterat eftersom de befarar höga hyreshöjningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige