Image
Henrik Steinbrecher.
Henrik Steinbrecher. Bild: Strategisk Arkitektur

Steinbrecher ny ordförande på Strategisk Arkitektur

Karriär Henrik Steinbrecher tillträder som ny styrelseordförande för Strategisk Arkitektur.
Publicerad den 10 Januari 2023

Som uttryck för Strategisk Arkitekturs ambition att förverkliga en strategi byggd på fortsatta kundnära relationer, attraktiv arkitektur och större satsning på hållbarhet och innovation har ägarna beslutat att förändra styrelsens sammansättning och tillföra extern kompetens.

Som ny styrelseordförande utses Henrik Steinbrecher. I styrelsen kvarstår fyra tidigare medlemmar; Göran Ekeroth (grundare, partner och tidigare ordförande), Johanna Munck af Rosenschöld (VD och partner), Jonas Falk (partner) och Christian Hörgren (partner). Henrik Steinbrecher tillträder omgående och är redan i gång med styrelsearbetet. Ytterligare breddning av styrelsens kompetens inom de strategiska områdena hållbarhet och innovation pågår.

– Med en lång karriär där fokus varit fastigheter och rådgivning kommer Henrik kunna bidra till vår utveckling på flera sätt. Dels med sin erfarenhet från den svenska fastighetsbranschen, dels från PwCs globala resa till en framgångsrik konsultorganisation. Henriks förmåga att både se det långa perspektivet och de närliggande utmaningarna kommer att göra oss starkare, säger Göran Ekeroth, grundare och ordförande i partnergruppen.

Henrik Steinbrecher arbetar idag som rådgivare till privata aktörer och entreprenöriella företag i Norden. Han har ett gediget engagemang inom olika ideella organisationer samt stor erfarenhet och brett nätverk inom fastighetsbranschen. Han var senast chef för Middle Market-verksamheten på PwC globalt. Som medlem i den globala ledningen var han särskilt fokuserad på ägarledda företag samt stora förändringsarbeten.

– Strategisk Arkitektur har förmåga att skapa värden som förenas i hållbarhet, ekonomi, långsiktighet och arkitektoniska lösningar som får genomslag hos intressenter långt utanför uppdrag och kundrelationer. Ägarnas strategi mot 2025 är väldigt spännande och tillsammans med deras ambitiösa inställning är det inspirerande att vara en del av företaget, säger Henrik Steinbrecher, ny styrelseordförande på Strategisk Arkitektur.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige