Image

Steen & Ström hoppar av Arenastaden

BYGG Steen & Ström drar sig ur Arenastaden i Växjö. Anbudsförfrågan som har skickats ut gällande byggandet av den nya multiarenan dras nu tillbaka. Vad det nu blir av tremiljarderssatsningen är oklart.
Publicerad den 13 November 2008

Wilner Andersson, vd för Steen & Ström i Sverige AB motiverar beslutet med att det höga ränteläget och konsekvenserna av lågkonjunkturen gör det omöjligt att försvara att företaget fortsätter sitt engagemang i Arenastaden.

- Finansläget har ändrat sig drastiskt. Det tar längre tid att hyra ut butikslokaler och fastighetsmarknaden står i princip helt stilla. Att i det läget gå in i ett storskaligt byggprojekt som Arenastaden är omöjligt för oss, säger Andersson till Smålandsposten.

I samarbetsavtalet med Växjö kommun finns en skiljepunkt den 1 januari 2009. Det är den skrivningen som Steen & Ström nu åberopar när man säger upp avtalet. Steen & Ström har hittills investerat 30 miljoner kronor i projektet.

– Ett tråkigt men med tanke på den ekonomiska kris och lågkonjunktur vi är inne i ett inte helt oväntat besked. Vår ambition är ändå att inom rimlig tid hitta bra lösningar för idrotten i Växjö, säger de för Arenastadsprojektet ansvariga politikerna Gunnar Elm (c) och Lotta Svanberg (s).

– Den rådande konjunkturen och den finansiella krisen kan vi inte göra så mycket åt och det är tråkigt att vår vision om Arenastaden som en modern arena för idrott, kultur och handel inte kan genomföras i den tänkta utformningen säger Bo Frank (m).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhults – Sveriges starkaste familj?

Karriär Mia Arnhult tillhör de mest vältränade i branschen. Nu kämpar M2:s vd tillsammans med barnen om titeln "Sveriges starkaste familj".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY