Image
Bild: Forsen

Statens Fastighetsverk tecknar ramavtal med Forsen

Bolag Forsen har fått nytt ramavtal avseende projektledningstjänster för Statens Fastighetsverk. Uppdraget spänner mellan underhållsprojekt till krävande restaureringar och rena nybyggnadsprojekt.
Publicerad den 24 April 2019

Forsen har fått nytt ramavtal avseende projektledningstjänster för Statens Fastighetsverk. Uppdraget spänner mellan underhållsprojekt till krävande restaureringar och rena nybyggnadsprojekt.

– Vi har många medarbetare som kan och brinner lite extra för kulturfastigheter, så det här ramavtalet är vi både glada och stolta över, säger Tor Andersson, affärsenhetschef i Stockholm.

Forsens avtal gäller samtliga län i Sverige och för Stockholmsområdet har man valt att fokusera på "stora uppdrag", något man har lång erfarenhet av. Stockholms Centralstation, Harpsund, regeringskvarteren och Rosenbad är några exempel.

– Fastigheterna i Statens Fastighetsverks bestånd är en del av vårt kulturarv och berör ofta många människor vilket gör projekten intressanta. Men de ger oss också utmaningar. Skydd av statliga byggnadsminnen, förstående för kunden kund, traditionella byggnadsmaterial som ska bevaras men kompletteras med modern teknik, samtidigt som vi ska bevara byggnadernas karaktär, säger Tor Andersson. Det är ju samtidigt det som gör jobbet roligt.

Forsen är en av nio projektledningsföretag som tecknat ramavtal med SFV för Stockholm Stora uppdrag samt ett av fem i Sveriges övriga län. Avtalet gäller från feb 2019 i två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Forsen har haft ramavtal med SFV under många år.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eon skriver avsiktsförklaring kring omfattande hamnsamarbeten

Bygg/Arkitektur Avsiktsförklaringen innehåller ett antal samarbeten i Malmö hamn och möjliga markbyten inom kommunen samt en markreservation till Eon på cirka 140 000 kvadratmeter. Fastighetssverige berättar mer om det tunga avtalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige