Image

Starwood säljer inte till Vonovia

Bolag Starwood kommer inte att acceptera Vonovias bud på 38 kronor per aktie i Victoria Park.
Publicerad den 15 Juni 2018

Både amerikanska Starwood (34 kronor) och tyska Vonovia (38) har lagt bud på samtliga aktier i Victoria Park. Huvudägaren Greg Dingizian och ett par andra storägare valde tidigt att sälja till Starwood som nu kontrollerar 24,4 procent av aktierna och 32,1 procent av rösterna i Victoria Park. Starwood meddelade på torsdagen att man inte kommer att acceptera Vonovias bud på 38 kronor.

Vonovia har säkerställt 37,31 av rösterna och bolagets erbjudande är villkorat av att man når mer än 50 procent av rösterna.

Vonovia uppmanar nu aktieägare i Victoria Park "som önskar ett framgångsrikt bud och som vill erhålla den erbjudna premien uppmuntras att lämna in sina aktier senast den 18 juni."

Vonovia framhåller också att om Vonovia kommer att kontrollera mer än 50 procent och Starwood 32,1 procent av rösterna så kommer detta resultera i väsentligt reducerad likviditet i aktien.

Det finns inga avtal mellan Vonovia och Starwood rörande Victoria Park eller dess bolagsstyrning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoria Park AB på Branschguiden

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag på Nasdaq Stockholm Mid Cap med fokus på bostäder på tillväxtorter i landet.

Med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar Victoria Park värden för boende, medarbetare, aktieägare, samhället och andra intressenter.

Läs mer om Victoria Park AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Bankerna ser vilken stark ägare vi har"

Bolag Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla, berättar om månaderna som vd för två bostadsbjässar under pandemin, den senaste rekryteringen och hur han ser på framtiden för bolagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY