Image

Stämmer sin egen förening

JURIDIK En av Malmös största bostadsrättsombildningar ska prövas i Malmö tingsrätt. Beslutet om bostadsrättsombildning gick inte rätt till, menar hyresgästen Anna Grevlind i Malmö – som nu stämmer sin egen förening.
Publicerad den 5 Februari 2009

Beslutet togs i november, och innebar en av Malmös största ombildningar på senare år. Det handlar om BRF Diamanten 12 vid Värnhem.

I omröstningen nåddes den tvåtredjedelsmajoritet som behövs, men marginalerna var små, skriver Sydsvenskan.

"Ja-röster har avgivits av medlemmar i föreningen som antingen är lokalhyresgäster eller på respektive fastighet folkbokförda bostadshyresgäster," står det i protokollet, enligt tidningen.

Men hyresgästen Anna Grevlind ifrågasätter detta. Hon har jämfört röstlängden och folkbokföringen, och kommit fram till att elva röstande inte var folkbokförda i något av husen vid ombildningen.

Några flyttade in efter stämman, och en man som överhuvudtaget aldrig har bott i husen.

– Ombildningen strider mot lagen, säger hyresgästen Anna Grevlind, till tidningen.
Beslutet om ombildningen ska nu prövas i Malmö tingsrätt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige