Image

Ståhl säljer till Kungsleden

Transaktioner Henry Ståhl säljer fyra lagerfastigheter i Norrköping och Örebro till Kungsleden för 87,1 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Augusti 2013
Peter Karlström. Bild: Henry Ståhl
Peter Karlström. Lastaren1. Bild: Kungsleden
Lastaren1. Amerika 4. Bild: Kungsleden
Amerika 4.

Den initiala direktavkastningen uppgår till cirka 7,5 procent.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på cirka 17 000 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till 10,1 miljoner kronor.

Fastigheterna är:
# Amerika 4 (del av), Norrköping
# Fotogenen 4, Norrköping
# Sågen 7, Norrköping
# Lastaren 1, Örebro

De största hyresgästerna är Systembolaget, Elektroskandia och Bevego.

- Kungsleden fortsätter enligt sin nya affärsstrategi att investera i kommersiella fastigheter med hög riskjusterad avkastning i svenska tillväxtregioner. De aktuella förvärven i Norrköping och Örebro illustrerar väl hur vi successivt bygger en långsiktigt attraktiv fastighetsportfölj, säger Anders Kvist, tillförordnad vd för Kungsleden.

Tillträde är planerat till den 19 augusti 2013.
- Försäljningen av lagerfastigheterna utgör en del av arbetet att koncentrera och fortsätta utveckla vårt fastighetsbestånd inom kontor, handel och bostad, säger Peter Karlström, vd för Henry Ståhl Fastigheter.

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY