Image

Stadsrum köper Kringlan

Transaktioner Stadsrum Fastigheter AB förvärvar fastigheten Tellus 5 (Kringlan) i Södertälje av Telge Fastigheter AB. Avtalet är villkorat av lagakraftvunnet beslut i kommunfullmäktige i Södertälje kommun. Tillträde till fastigheten beräknas ske den 29 juni 2018.
Publicerad den 29 Maj 2018

– Vi är mycket glada att Stadsrum Fastigheter har fått möjligheten att förvärva Tellus 5 av Telge Fastigheter. Fastigheten består av flera delar med varuhuset Kringlan, kontor, vård, service, bostäder samt en utvecklingsbar plats vid Marenplan, säger John Strand, transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter.

– Stadsrum kommer tillsammans med Södertälje kommun fortsätta att utveckla Kringlan och Marenplan till en ännu bättre mötesplats för Södertäljeborna. Marenplan, centralt belägen med vattenkontakt och goda kommunikationer, är en mycket bra plats för ett nytt stort hotell, flera restauranger och andra utåtriktade verksamheter, säger Magnus Alteskog, vd för Stadsrum Fastigheter.

– Stadsrum Fastigheter vill utveckla och förädla fastigheten och aktivt medverka till att skapa ett attraktivt centrum i Södertälje, säger Yilmaz Kerimo, styrelseordförande i Telge Fastigheter (S). Det är en ambition som vi bedömer är bra för både hyresgästerna och för Södertäljeborna.

– Kringlan har ett stort värde för Södertäljeborna och är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av Södertälje centrum. Det känns därför mycket bra att vi har hittat en stabil och långsiktig köpare som tillsammans med Södertälje kommun och andra fastighetsägare vill investera i vår stadskärna, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Om fastigheten:
# Fastigheten är belägen i centrala Södertälje.
# Lokalarea cirka 16 900 kvadratmeter samt parkeringsgarage om 281 platser.
# 54 procent av lokalarean omfattar handel och restauranger, 31 procent kontor, vård, service mm och 15 procent bostäder i
form av 32 lägenheter.
# Varuhuset Kringlan innehåller 38 butiker och restauranger.
# Uthyrningsgrad är cirka 95 procent.
# Största hyresgäster: ICA, Cubus, Q-Park, Akademibokhandeln med flera.

Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit AG Advokat, Amblin, Svalner Skatt och WSP.

Telge Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit DLA Piper och Svefa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Svalner på Branschguiden

Svalner erbjuder oberoende skatt- och transaktionsrådgivning till framförallt medelstora och stora företag. Kompetensen spänner över hela skatteområdet, vilket innebär att du som kund erbjuds ett fullserviceerbjudande med integrerad rådgivning. Vi arbetar i team nära kunden där vårt oberoende och närhet till våra kunder är det som skiljer oss från de stora revisionsbyråerna.

Läs mer om Svalner på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Ikano Bostad växa vidare

Bolag Ikano Bostad har förvärvat en fastighet i Partille strax utanför Göteborg med möjlighet att bygga cirka 100 bostäder. Fastighetssverige diskuterar med Ikano Bostads vd Robert Jaaniste.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY