Image

Stadsrum köper Kringlan

Transaktioner Stadsrum Fastigheter AB förvärvar fastigheten Tellus 5 (Kringlan) i Södertälje av Telge Fastigheter AB. Avtalet är villkorat av lagakraftvunnet beslut i kommunfullmäktige i Södertälje kommun. Tillträde till fastigheten beräknas ske den 29 juni 2018.
Publicerad den 29 Maj 2018

– Vi är mycket glada att Stadsrum Fastigheter har fått möjligheten att förvärva Tellus 5 av Telge Fastigheter. Fastigheten består av flera delar med varuhuset Kringlan, kontor, vård, service, bostäder samt en utvecklingsbar plats vid Marenplan, säger John Strand, transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter.

– Stadsrum kommer tillsammans med Södertälje kommun fortsätta att utveckla Kringlan och Marenplan till en ännu bättre mötesplats för Södertäljeborna. Marenplan, centralt belägen med vattenkontakt och goda kommunikationer, är en mycket bra plats för ett nytt stort hotell, flera restauranger och andra utåtriktade verksamheter, säger Magnus Alteskog, vd för Stadsrum Fastigheter.

– Stadsrum Fastigheter vill utveckla och förädla fastigheten och aktivt medverka till att skapa ett attraktivt centrum i Södertälje, säger Yilmaz Kerimo, styrelseordförande i Telge Fastigheter (S). Det är en ambition som vi bedömer är bra för både hyresgästerna och för Södertäljeborna.

– Kringlan har ett stort värde för Södertäljeborna och är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av Södertälje centrum. Det känns därför mycket bra att vi har hittat en stabil och långsiktig köpare som tillsammans med Södertälje kommun och andra fastighetsägare vill investera i vår stadskärna, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Om fastigheten:
# Fastigheten är belägen i centrala Södertälje.
# Lokalarea cirka 16 900 kvadratmeter samt parkeringsgarage om 281 platser.
# 54 procent av lokalarean omfattar handel och restauranger, 31 procent kontor, vård, service mm och 15 procent bostäder i
form av 32 lägenheter.
# Varuhuset Kringlan innehåller 38 butiker och restauranger.
# Uthyrningsgrad är cirka 95 procent.
# Största hyresgäster: ICA, Cubus, Q-Park, Akademibokhandeln med flera.

Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit AG Advokat, Amblin, Svalner Skatt och WSP.

Telge Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit DLA Piper och Svefa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

AG Advokat på Branschguiden

AG Advokat är en affärsjuridisk byrå med spetskompetens mot fastighetsbranschen och entreprenadsektorn.
Med mer än 30 års erfarenhet och över 60 jurister erbjuder vi djupgående branschkunskap och lämnar rådgivning med fokus på affärsmässiga lösningar. Vi gör det komplexa enkelt. Oavsett om det avser tidiga skeden, projekt, byggande, hyra, transaktion, finansiering, offentlig upphandling, avtal eller tvist är vi en självklar samarbetspartner. AG Advokat är en av Sveriges främsta advokatbyråer inom våra verksamhetsområden, med flera omnämnanden hos svenska och internation...

Läs mer om AG Advokat på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige