Image

Stadsporten säljer till Ryfab i Borås

Transaktioner Ryfab köper fyra fastigheter i Borås. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till nästan 6 000 kvadratmeter och säljare är Stadsporten som arbetar vidare enligt sin strategi att fokusera på utvecklingsprojekt.
Publicerad den 12 Februari 2018

Hyreshusen, Carolus 7 och 8 samt Lärkan 3, består av ett antal lokaler och 74 lägenheter belägna på Lilla Brännerigatan i centrala Borås samt två adresser i Villastaden.

– Stadsporten genomför denna försäljning, och ytterligare ett antal, som ett led i att ändra inriktning och arbeta mer med utvecklingsprojekt. Vi är väldigt glada att Ryfab Förvaltning blir köpare av fastigheterna. Vi har ett stort intresse för Borås utveckling och tycker att Ryfab har engagemanget att fortsätta detta arbete. Det känns också bra att hyresgästerna får en trygg hyresvärd med lokal förankring som kommer att utveckla fastigheterna in i framtiden, säger Bo Edvinson, vd på Stadsporten.

– Vi är mycket glada över att ha gjort dessa förvärv av Stadsporten i centrala Borås, i områden där vi sedan tidigare har fastigheter. Ryfab Förvaltning äger och förvaltar nu omkring 33 000 kvadratmeter bestående av lager, kontor och cirka 200 lägenheter och ser fram emot ett gott samarbete med alla nya hyresgäster, säger Jonatan Ryström på Ryfab Förvaltning.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige