Image

Stabil rapport från AP

RAPPORTER AP Fastigheters resultat minskar kraftigt på grund av fastigheternas värdeförändringar. Men bortsett från dessa ökar vinsten till nästan en miljard kronor för årets nio första månader.
Publicerad den 14 November 2008

AP Fastigheter uppvisar ett resultat före skatt för perioden på 1 105 miljoner kronor (3 229 för motsvarande period förra året). I resultatet ingår orealiserade värdeförändringar med 101 miljoner kronor (2 352), varav den positiva effekten hänförlig till förvärvet av Vasakronan uppgick till 6 226 miljoner kronor och förändring av värdet på det totala beståndet uppgick till -6 125 miljoner kronor. Driftnettot för perioden uppgick till 1 644 miljoner kronor (1 317). Ökningen förklaras av ökade bruttohyror samt beståndsförändringar.

- AP Fastigheter står stadigt trots oron på de finansiella marknaderna i vår omvärld, säger Fredrik Wirdenius vd på AP Fastigheter.

- Den underliggande intjäningen är fortsatt god och vi har jämfört med branschen i övrigt en lång återstående genomsnittlig löptid för de kommersiella hyreskontrakten på 5,6 år. Genom förvärvet av Vasakronan formeras nu Sveriges största fastighetsbolag med välbelägna fastigheter i storstadsregionerna, vilket borgar för en långsiktigt hög och stabil intjäning.

Den 1 september 2008 tillträdde AP Fastigheter samtliga aktier i Vasakronankoncernen för 24,6 miljarder kronor, motsvarande ett fastighetsvärde på 41,1 miljarder kronor. Genom förvärvet skapas Sveriges största fastighetsbolag. Från och med 1 december 2008 kommer verksamheten att bedrivas i en ny, gemensam organisation under namnet Vasakronan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige