Image
Bild: SSSB

SSSB bygger 84 studentlägenheter

Bygg I dag tas det första spadtaget för 84 studentbostäder vid Norra Stationsgatan i Stockholm.
Publicerad den 27 Mars 2012
Chris Österlund. Bild: SSSB. Bild: SSSB
Chris Österlund. Bild: SSSB. Idun. Bild: SSSB. Bild: SSSB
Idun. Bild: SSSB.

Det handlar om två tillbyggnader av det befintliga studentbostadshuset Idun (Skålen 22) och beräknas vara klara till hösten 2013.

- Det känns väldigt roligt att nu ta det första spadtaget för 84 nya studentbostäder i ett fantastiskt läge, säger Chris Österlund. Den ekonomiska kalkylen har in i det sista varit en stötesten, och ett tag såg det ut som om vi inte skulle ha råd att bygga, säger Chris Österlund, vd för SSSB.

Utbyggnaden av Idun blev möjlig mycket tack vare att SSSB bygger på egen mark och att projektet genomförs med delad entreprenad, så att SSSB på det sättet minskar entreprenadkostnaden. Det som också bidragit till att 84 nya studentbostäder nu kan realiseras är att byggplanprocessen och plansamråden för byggprojektet löpt på mycket smidigt.

- För att inte tappa i konkurrenskraft behöver Stockholm som kunskapsregion fler studentbostäder. Vi har en bra dialog med Stockholms politiker och tjänstemän och hoppas att det ger oss goda möjligheter att bygga nytt. Vår vision är att bygga totalt 2 000 nya studentbostäder fram till 2020. Men då krävs det samtidigt att vi får bättre ekonomiska förutsättningar, säger Chris Österlund.

Vid det första spadtaget medverkar även SSSB:s styrelseordförande Leif Garph och Stockholms Studentkårers Centralorganisations (SSCO:s) ordförande Lina Glans.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige