Image
Mattias Lundgren, vd för SSM.
Mattias Lundgren, vd för SSM. Bild: SSM

SSM överens med en majoritet av obligationsägarna om ändrade villkor

Bolag SSM har nått en överenskommelse med en majoritet av obligationsägare till bolagets utestående obligationslån om 400 miljoner kronor.
Publicerad den 16 December 2019

Överenskommelsen innebär att obligationslånet förlängs till 2022, det vill säga i två år, med oförändrad ränta. SSM har samtidigt förbundit sig att amortera 100 miljoner kronor senast i maj 2020 och därefter minst 75 miljoner kronor halvårsvis fram till och med 2022, samt att inte lämna utdelning fram tills dess att obligationslånet är återbetalat.

SSM avser att påbörja ett skriftligt förfarande för att ändra obligationsvillkoren under första kvartalet av 2020. Överenskommelsen är villkorad av att tillskott av eget kapital om 100 miljoner kronor tillförs genom emission av aktier eller på annat sätt. Inga beslut är dock fattade av bolaget i denna fråga.

SSM har idag nått en överenskommelse med en majoritet av obligationsinnehavarna, däribland Spiltan Fonder, Originat AB och fonder kontrollerade av Nordic Credit Partners AB, som innehar obligationer om totalt 51,5 procent av det justerade nominella beloppet av bolagets utestående obligationslån om 400 miljoner kronor med förfallodag i maj 2020.

SSM äger obligationer till ett värde av 31,0 MSEK inom ramen för det aktuella obligationslånet, efter att under 2019 återköpt obligationer i flera poster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige